Zamieszczone przez Maicroft
Cena Citigo
Zwiń
X
-
perfex, W UK albo Niemczech kto jezdzi takim wlasnie CitiGo czy Upem. Emeryt czy mlody, ktory za wypasiona Insignie 1.4T zaplaci tyle za ubezpieczenie, ze woli pojezdzic gowniana Skoda przez kilka lat, a potem kupic jakis inny woz. Dlaczego to wlasnie CitiGo w wersji green sprzedaje sie bardzo dobrze w UK. Podatki :roll:
A czemu przywolalem Opla. Bo ma taka a nie inna polityke sprzedazowa dla flot z rabatami 4x%, wiec nie ma sie co dziwic, ze wiele firm ma takie akurat auta.
Komentarz
-
-
Citigo jeździ mój 85 letni dziadek. I jest w lepszej kondycji niż wielu młodych, więc teksty o umieraniu za kierownicą są chyba lekko nie na miejscu.
Citigo kupił też mój znajomy (3x lat) - jeździ niedużo i w 99% sam lub z żoną. Za fajne pieniądze kupił prawie nówkę, jeździ mu się bardzo wygodnie, nie ma problemu z parkowaniem, w garażu zrobiło się luźniej - generalnie widzi same pozytywy. Rozumiem, że powinien kupić jakąś dojechaną octavię oby tylko pośmigać większym autem na pusto? :roll:
Są różne potrzeby użytkowników i są różne auta, proste.
Komentarz
-
-
Jak ktoś głównie jeździ sam, zalezu mu na nowym samochodzie ale nie śpi na pieniądzach to trojaczki to IMHO niezły wybór. Dla młodego człowieka jak znalazł.
Zamieszczone przez marlej108zauwazyliscie, ze w konfiguratorze juz od ponad miesiaca (albo i dluzej) sa tylko dwie wersje Citigo? Ambition i Elegance - pozostalych juz nie ma...Ciekawe czemu?
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez marlej108zauwazyliscie, ze w konfiguratorze juz od ponad miesiaca (albo i dluzej) sa tylko dwie wersje Citigo? Ambition i Elegance - pozostalych juz nie ma...Ciekawe czemu?
I uwierz mi, że za tą cenę nie kupie nowego auta z podobnym wyposażeniem, wyciszeniem i spalaniem. Popuarna Panda to wydatek 50tys.
Zamieszczone przez MaicroftA co innego tych gabarytow bys kupil ?? Uznajmy ze w cenie do 45tys, chocby to byl golas.
Aygo, i10, Piccanto, Fiat 500, Panda (juz raczej za duza), Opel Adam, Ford Ka, Renault Twingo... co jeszcze ??
Braciszkow Upa oraz Mii nie licze, bo to jest to samo
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Panda jest ciasna ja diabli. Ma też gorsze zachowanie na drodze, jest droższa i nie wiem czy ma w std. ESP. Trojaczki VW to najlepsze małe auta na rynku. Obszerne wewnątrz, z dużym bagażnikiem i dobrym prowadzeniem. Nowe FR cudeńka też wymiękają.
To auto można spokojnie brać dla rodziny 2+2. Sprawdzone przez moich znajomych. Sam sie zastanawiam czy nie wziąć takiego szkraba na jakiś rok. Rodzinka się powiększyła w niedzielę to i przestrzeni będzie potrzeba sporo.. :haha:
Up faktycznie jest ładniejszy ale gorzej konfigurowalny. Wszystko dostepne w pakietach, które mocno podrażają cenę auta..
Komentarz
-
-
Zgadzam sie z Pandzikiem, ze Up/Citigo to najlepsze auto w swojej klasie.
Planujemy na przelomie za ok. rok kupic nowego Up'a o ile utrzymaja sie dalej takie stosunki cenowe pomiedzy nim a Citigo. W tej chwili Up wychodzi... taniej w wersji, ktora nas interesuje - czyli podstawa z klima i radiem bo jest wersja specjalna w VW. Poza tym Up bardziej nam sie podoba dzieki tej tylnej czesci auta.
ps. obejrzalem wczoraj nowe i10 - jakosc plastikow i ich zapach - straszne. Toyota Aygo nowa - ladna z zewnatrz, taka sobie w srodku - bagaznik malutki a z tylu malutko tez miejsca na nogi nawet dla mnie (a jestem sredniego wzrostu). To samo dotyczy Citroena C1 - wszytkie te auta obejrzelismy wczoraj na mototargach - i wlasciwie dla Citigo/Upa moim zdaniem nie ma konkurencji pod wzgledem ceny i wielkosci wnetrza/bagaznika w tej klasie.
Komentarz
-
-
marlej108, napisz do danielcia to będziesz miał lepszą cenę na Citigo niż na Up'ka Mi też bardziej podoba się UP!, ale ponad 3kzł piechotą nie chodzi za tą różnicę mam alumy i inne pierdołki. Najlepsze jak powiedziałem panu w salonie VW jaką mam cenę na Citigo i czy jest w stanie się do niej zbliżyć - bo pewnie gdyby była niewielka różnica, nawet na korzyść Skody, to pewnie bym zamówił VW. I co? UP o ponad 3kzł droższy (czyli prawie 10% wartości auta), pan twierdził że z ceną nic nie może zrobić, ale za to powiedział że VW musi być droższy bo ma lepsze materiały no i prestiż :shock: Uśmiechnąłem się i zamówiłem Skodę u Daniela
Co do wyboru takiego a nie innego auta: rodzina 2+2, gdy pojawiła się pierwsza córka zmieniłem Seicento na Fabię bo za małe, potem była Octavia I, potem II, aktualnie Audi A4 kombi. W międzyczasie przeprowadziliśmy się do miasta żeby tyle nie jeżdzić. Teraz się okazało że przy niekorzystnym układzie praca-szkoła-żłobek musimy zrobić 50km dziennie po mieście. Audi pali 10l - dużo. Kupimy drugie auto. Używane? Kolejne 10-letnie auto do którego siłą rzeczy trzeba dokładać. Więc nowe. Najpierw zastanawiałem się nad KA. Ale ma jedną wielką wadę - 3D. Dlatego jest (będzie ) Citigo 5D. A jak sprzedam Audi to będzie to moje rodzinne auto. Po mieście w sam raz. A wczasy? Jest samolot/wypożyczalnia samochodów/ostatecznie box dachowy.
Trochę przydługi post, ale mam nadzieję że dotrze do - moim zdaniem - ograniczonych ludzi typu perfex, iż wyzywanie innych od idiotów jest zwykłym buractwem. Jakie potrzeby, takie auto. Wolę jeździć nowym Citigo niż starą Octavią.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArasTrochę przydługi post, ale mam nadzieję że dotrze do - moim zdaniem - ograniczonych ludzi typu perfex, iż wyzywanie innych od idiotów jest zwykłym buractwem. Jakie potrzeby, takie auto. Wolę jeździć nowym Citigo niż starą Octavią.
A autko dla rodzinki 2+2 jak najbardziej się sprawdzi. Pandą, która jest ciaśniejsza wewnątrz i ma mniejszy bagażnik, byłem z żoną i rocznym synem u rodziny w Hiszpanii, oraz na Gibraltarze. O Chorwacji nawet nie wspomnę. Wszystko zależy od nastawienia.
Autko (Citigo) na pewno kupię w ramach zbliżających się wyprzedaży. A w przyszłym roku 85 konnego Golfa lub O3. :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikA autko dla rodzinki 2+2 jak najbardziej się sprawdzi. Pandą, która jest ciaśniejsza wewnątrz i ma mniejszy bagażnik, byłem z żoną i rocznym synem u rodziny w Hiszpanii, oraz na Gibraltarze. O Chorwacji nawet nie wspomnę. Wszystko zależy od nastawienia.
Autko (Citigo) na pewno kupię w ramach zbliżających się wyprzedaży. A w przyszłym roku 85 konnego Golfa lub O3.
Ma ktos Upa, CitiGo czy Mii z ASB ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMa ktos Upa, CitiGo czy Mii z ASB ??
czy ASG? chodzi o te skrzynie?
cenowo nie az tak gigantyczna doplata za wygode automatu (choc to chyba troche taki oszukany automat).
Niestety opisow uzytkownikow w necie tej skrzyni, tyle co kot naplakal - czyli malutko, minimalnie na forum skody club.
i tutaj test video i strasznie narzekaja. Az strach to po obejrzeniu kupic, choc moze bredza i nie potrafia tym jezdzic? Nie wiem... Dla mnie po miescie opcja takiego automatu bylaby w sam raz, tyle ze jak faktycznie dziala toto dziadowo, to bez sensu placic extra i sie potem denerwowac...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArasTrochę przydługi post, ale mam nadzieję że dotrze do - moim zdaniem - ograniczonych ludzi typu perfex, iż wyzywanie innych od idiotów .Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
perfex, ale przyznasz że ograniczony brzmi lepiej niż idiota
A napisałem że docelowo Citigo będzie dla układu 2+2, bo po pierwsze w chwili obecnej nie stać mnie na inne auto ani na utrzymywanie dwóch aut żeby każdy sobie woził swoją dupę osobno, a po drugie przy jeździe stricte miejskiej po co mi większe auto? Naprawdę uważasz że ludzie są szczęśliwsi jadąc do pracy jednoosobowo wieeelkim autem? Albo podjeżdżając 2km po zakupy? No chyba że ma to służyć podbudowie własnego ego, albo podrażnienia ego sąsiada :szeroki_usmiech Aha, i mam nadzieję że nie jeździsz autem służbowym
Maicroft, marlej108, na innym forum jest kilku użytkowników tej skrzyni, ale mi Daniel sam powiedział że się nie opłaca do tego dokładać.
Komentarz
-
-
Maicroft, za 40.XXX może być Rapid. Ale to silnik 1.2MPI, ale to wyposażenie nie takie bo golas... Zastanawiałem się nad tym, ale po co mi auto które będzie palić 8l, skoro moje obecne łyka 10l, a w tym momencie, tu i teraz, potrzebuję ciąć koszty.
TSI? Jakoś nie mam przekonania... Ale cóż, za pare lat nic innego już nie będzie :szeroki_usmiech
edit:
teraz jak już oczekuję na Citigo to se myślę że trza było czekać na nową Fabię :twisted:
Komentarz
-
-
Naprawdę mając 45kzł nie było lepszym pomysłem kupić sobie jakąś obecną Fabię? Za te pieniądze można chyba kupić jakąś rozsądną wersję...
Nie to żebym krytykował decyzję zakupu Citygo, ale sam wolałbym dla rodziny nieco większą Fabiankę - w sumie obecnie użytkuję F2 kombi i naprawdę jestem pozytywnie zaskoczony ilością miejsca i komfortem podróżowania tym modelem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMa ktos Upa, CitiGo czy Mii z ASB ??Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Myślę że na pewno spalanie będzie niższe niż przy silnikach 1.2MPI czy TSI.
Ogladalem konkurentów trojaczków, za podobnie wyposażone trzeba dać ok 40kzł i tu rzeczywiście, tak jak napisał Agamek, głęboko bym się zastanawiał jednak nad wiekszym autem. Tylko że moje Citigo kosztuje grubo poniżej tej kwoty.
Komentarz
-
Komentarz